Dań szybkich ciąg dalszy...
Składniki:
- 100 g długiego ryżu
 - 200 ml bulionu warzywnego
 - 200 g ulubionej mieszanki warzywnej lub świeżych warzyw
(papryka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, czerwona cebula) - 200 g mielonego mięsa
 - oliwa z oliwek
 - sól
 - pieprz
 - słodka papryka w proszku
 - curry
 
Warzywa podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać mięso mielone i także podsmażyć.
Następnie zdjąć z patelni i odłożyć w miseczkę.
Ryż przepłukać pod bieżącą wodą. Na patelnie wlać trochę oliwy i smażyć ryż przez kilka minut, aż będzie szklisty. Dolać bulion warzywny i gotować 5-6 minut po przykryciem. Dodać wcześniej podsmażone mięso i warzywa. Gotować do momentu, aż ryż wchłonie bulion. Na koniec doprawić do smaku.
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń