niedziela, 23 lutego 2014

Pasty śniadaniowe vol.4



Smarowidło z makreli
i jajek...



Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 jajka
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  •  sól
  • pieprz
Wykonanie:
Mięso makreli podzielić widelcem i przełożyć do miseczki. Jajka ugotować na twardo w osolonym wrzątku. Cebulę drobniutko posiekać, dodać do makreli. Jedno jajko pokroić w plastry, drugie rozgnieść widelcem i dodać do pasty. Koperek umyć i posiekać. Do składników dodać majonez i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić. Smarować kromki chleba lub bułki, na wierz układać plastry jajka.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz