Raz, dwa, trzy...
Wygrywasz ty!
Czyli Pani Ewa Konsek
Przepis i zdjęcie nadesłane przez Panią Ewę :)
Składniki:
 
 200 g twarogu
 2 łyżki soku z cytryny
 3 łyżki miodu
 1/4 łyżeczki cynamonu
 2 żółtka
 2 łyżki budyniu waniliowego
 50 g suszonej żurawiny
 4 średnie jabłka
 cukier puder 
  
 
 Twaróg, sok z cytryny, miód, cynamon żółtka i budyń zmiksować na gładką masę. Dodać żurawinę, delikatnie wymieszać. 
 
 Z jabłek odciąć czubek, wydrążyć środek. Do jabłek nakładać masę serową, wierzch można posypać dodatkowo żurawiną. 
 
 Gotowe jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w 
temperaturze 200 stopni. Na ostatnie 5-8 minut pieczenia do naczynia 
włożyć także czubki jabłek. Gotowe oprószyć cukrem pudrem. Smacznego 
Serdecznie gratuluję!
 
Dziękuję za wszystkie nadesłane zgłoszenia!
 
 
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń