piątek, 18 października 2013

Wyniki konkursu!

Raz, dwa, trzy...
Wygrywasz ty!

Czyli Pani Ewa Konsek

Przepis i zdjęcie nadesłane przez Panią Ewę :)
Składniki:

200 g twarogu
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki miodu
1/4 łyżeczki cynamonu
2 żółtka
2 łyżki budyniu waniliowego
50 g suszonej żurawiny
4 średnie jabłka
cukier puder


Twaróg, sok z cytryny, miód, cynamon żółtka i budyń zmiksować na gładką masę. Dodać żurawinę, delikatnie wymieszać.

Z jabłek odciąć czubek, wydrążyć środek. Do jabłek nakładać masę serową, wierzch można posypać dodatkowo żurawiną.

Gotowe jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na ostatnie 5-8 minut pieczenia do naczynia włożyć także czubki jabłek. Gotowe oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Mini serniczki zapiekane w jabłkach:

Składniki:

200 g twarogu
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki miodu
1/4 łyżeczki cynamonu
2 żółtka
2 łyżki budyniu waniliowego
50 g suszonej żurawiny
4 średnie jabłka
cukier puder 
 

Twaróg, sok z cytryny, miód, cynamon żółtka i budyń zmiksować na gładką masę. Dodać żurawinę, delikatnie wymieszać. 

Z jabłek odciąć czubek, wydrążyć środek. Do jabłek nakładać masę serową, wierzch można posypać dodatkowo żurawiną. 

Gotowe jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na ostatnie 5-8 minut pieczenia do naczynia włożyć także czubki jabłek. Gotowe oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)

Serdecznie gratuluję!
 
Dziękuję za wszystkie nadesłane zgłoszenia!

1 komentarz: