piątek, 11 października 2013

Tarta z Prowansji




 Składniki:
  • ciasto kruche jak w przepisie
  • 1  średnia cukinia
  • 1 pomidor
  • 200 ml śmietany 12%
  • 10 dag tartego sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • pietruszka  świeża
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Ciasto wykonujemy zgodnie z przepisem, który już wcześniej zamieszczałam na blogu.
Cukinie umyć, pokroić na plastry. Posolić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Pomidory także pokroić w plastry. Śmietanę, zioła prowansalskie, ser żółty i jajko, pieprz dokładnie połączyć ze sobą. Wylać masę na ciasto, układać po okręgu cukinie i pomidory. Zapiekać przez 30-35 minut.Świeżą pietruszkę umyć, posiekać i posypać wierzch tarty.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz