środa, 23 października 2013

Bananowe serca z granatem


Na osłodę.....


 Składniki:
  • 1 dojrzały banan
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 granat
  • olej do smażenia
Wykonanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, mleko i jajko miksujemy na gładkie ciasto o konsystencji śmietany- jeśli jest za gęste dodajemy mleka, jeśli za rzadkie  mąki. Banana kroimy w paseczki lub miksujemy. Dodajemy do ciasta naleśnikowego. Na rozgrzanym oleju smażymy złote placuszki. Przed podaniem polewamy miodem i posypujemy owocami granatu.






3 komentarze:

  1. Śliczniutki, chciałabym dostać takie serduszko na śniadanko od swojego Chłopa :) Ale to raczej marzenie :)

    OdpowiedzUsuń