środa, 16 października 2013

Pappardelle z sosem serowo-brokułowym


Lubię wieczory...
Spokojnie i cicho...



Składniki:
  • 200 g makaronu pappardelle
  • 1 brokuł
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 100 g sera lazur
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
Wykonanie:
Brokuł podzielić na różyczki i gotować przez 4 minuty w wrzątku z 1 łyżeczką cukru i szczyptą soli. Odcedzić. Kilka różyczek odłożyć do dekoracji, resztę rozgnieść widelcem.
Ser pokruszyć, zmieszać z jogurtem (można też użyć śmietany), podgrzać w garnuszku aż powstanie gęsty sos. Do sosu dodać rozgniecione różyczki brokuła. Wymieszać.
Makaron gotować wg przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu podawać z gorącym sosem.












1 komentarz: