Kap, kap...
I spadają liście..
Już nie zielone.
I spadają liście..
Już nie zielone.
Składniki:
- 1 brokuł
 - 3 małe ziemniaki
 - 0,5 - 0,75 litra bulionu -
 - sól
 - pieprz
 - 1 łyżka płatków migdałów
 
Brokuł podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Warzywa gotować w bulionie (ilość w zależności od tego jak bardzo gęsty krem chcemy uzyskać) póki nie zmiękną. Zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Płatki uprażyć na suchej patelni i ozdobić nimi krem.
Zachęcam do KONKURSU :) 
Często przyrządzam tę zupę :)
OdpowiedzUsuńNa jesień takie zupy kremy to strzał w 10 :)
OdpowiedzUsuń