Składniki:
- 150 g kruchych ciastek kakaowych
 - 50 g masła
 - 1 galaretka cytrynowa
 - 150 g wiórków kokosowych
 - 250 ml kefiru
 - 1/2 szklanki kremówki
 - 1/3 szklanki cukru
 
Wiórki wsypać do miski, zalać kefirem. Odstawić na 20 minut. W tym czasie pokruszyć ciastka na pył. Masło rozpuścić i ostudzić. Połączyć z pokruszonymi ciastkami. Okrągłą formę ( 20 cm) wyłożyć pokruszonymi ciastkami dobrze przyciskając do formy. Wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem.
Do nasączonych kefirem wiórków dodać zimną, ale nie stężoną galaretkę oraz ubitą kremówkę. Masę wylać na schłodzony już wcześniej spód. Wstawić znów do lodówki na około 3 godziny, aż masa kokosowa zetnie się.
cudnie wygląda
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, musi być smaczny i puszysty:)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie, no i to kiwi - moje ulubione! :)
OdpowiedzUsuń