środa, 13 marca 2013

Pulpety z niespodziankĄ


Składniki:
  • 300 g mielonego mięsa wołowego
  • opakowanie mini mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 jajko
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, paprykę i bazylię. Wszystko dokładnie ze sobą ,,wygnieść". Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest bardzo lepka dodać dodatkową ilość bułki tartej. Mozzarellę odsączyć z zalewy. Z masy mięsnej formować pulpeciki, a w środku umieścić po jednej kulce mozzarelli. Obtoczyć dokładnie ser, aby podczas smażenia nie wyciekł. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pulpeciki, aż się zrumienią. 






1 komentarz: