środa, 27 marca 2013

Pasty Śniadaniowe vol.2


PASTA Z TUŃCZYKIEM
Składniki:
  •  2 łyżki tuńczyka w sosie własnym
  • pęczek szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
Jajko ugotować na twardo i pokroić drobno. Szczypiorek posiekać.Przenieść do miseczki tuńczyka, jajko i szczypiorek. Dodać majonez i przyprawić do smaku.

ZIARNISTA PASTA ZIOŁOWA
Składniki:
  •  4 łyżki ziarnistego serka białego
  • kilka gałązek tymianku
  • 1 łyżka kiełków rzodkiewki
  • suszony koperek
  • sól
  • pieprz
Do miseczki przenieść serek ziarnisty. Delikatnie rozgnieść większe ziarna widelcem. Dodać umyte kiełki. Z gałązek oberwać listki tymianku. Dodać koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem.









2 komentarze: