Składniki:
- 2 duże plastry dowolnej szynki
 - 4 małe jajka
 - 0,5 czerwonej papryki
 - 5 łyżek mrożonego groszku
 - 2 plastry żółtego sera
 - sól
 - pieprz
 - masło do smarowania foremek
 
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Ser także pokroić w kostkę. Jajka roztrzepać na jednolitą masę. Dodać paprykę, groszek, ser i przyprawy. Dwie foremki wysmarować masłem. Każdą wyłożyć plastrem szynki. Wlać masę jajeczną do 3/4 wysokości foremki. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut, aż jajka wyrosną i zetną się. Ostrożnie wyciągnąć jajka z foremki lub jeść prosto z niej.

Ale fajnie to wygląda:) i na pewno jest bardzo smaczne, uwielbiam jajka we wszystkich kombinacjach;)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń