wtorek, 17 lutego 2015

Sałatka mexico w jadalnych miseczkach


Taki Meksyk ;)

Inspiracja


 Składniki ( 6 miseczek):
  • 1 awokado
  • 2 placki tortilli
  • 1mała cebula biała
  • 1 papryka czerwona
  • 100 g rukoli
  • 1 mały ogórek zielony
  • 1 limonka
Wykonanie:
Cebulę, paprykę i ogórka pokroić  na kostkę. Awokado przekroić na pół. W pestkę wbić nóż, przekręcić i wyciągnąć. Miąższ pokroić także w kostkę. Wymieszać wszystko razem i skropić sokiem wyciśniętym z limonki. 
Z każdego placka tortilli wyciąć kubeczkiem lub foremką 3 mniejsze placki.. Placki ułożyć na odwróconej do góry dnem formie do zapiekania muffinek (wciskamy między gniazda). Zapiekać przez 3-4 minuty, aż miseczki będą złote i chrupiące.
W każdej miseczce ułożyć umytą i osuszoną rukolę i wymieszane ze sobą pozostałe składniki.
Opcjonalnie można podawać z dipem jogurtowym.

















5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Od dawna mam ochotę zrobić takie miseczki, ale obawiałam się, czy na pewno wyjdą :) A te wyglądają znakomicie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ pięknie prezentują się te jadalne miseczki:) Zjadłabym taką sałatkę.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna sałatka i super podana :))

    OdpowiedzUsuń