wtorek, 28 października 2014

Ziemniaczane spirale


Zakręcony ziemniak!



 Składniki:
  • ziemniaki (najlepiej podłużne i długie)
  •  oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą. Osuszyć.
Każdego ziemniaka nabić na patyczek do szaszłyków(można je szybciej namoczyć w wodzie).
Małym nożykiem nacinać ziemniaka jednocześnie obracając patyczek- (u dołu zamieszczam link do filmu instruktażowego). W miseczce wymieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz i paprykę.
Silikonowym pędzelkiem posmarować każdą spiralę. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobiegu.


https://www.youtube.com/watch?v=FgO21P0Gwl0





1 komentarz: