niedziela, 13 kwietnia 2014

Fasolka po bretońsku


Danie prosto z garnka :)

Składniki:
  • 400 g fasoli piękny Jaś
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 kiełbasy
  • 100 g boczku wędzonego
  • 2 cebule 
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
Fasolę wsypać do wysokiego garnka, zalać ciepłą wodą i odstawić na całą noc.
Na następny dzień gotować fasolę przez około 60 minut, aż będzie prawie miękka.
Kiełbasę, cebulę i boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć.
Gdy fasola jest już prawie ugotowana dodać krojone pomidory, koncentrat, cebulę kiełbasę i boczek. Gotować, aż fasolka zupełnie zmięknie. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Można dodać suszone zioła lub trochę majeranku.




2 komentarze:

  1. Mój mąż uwielbia:) Muszę mu koniecznie taki obiadek zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń