Banany i miód.
Energia na śniadanie...
 Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
 
- 1 duży lub 2 średnie banany
 
- 1 cytryna
 
- 1 łyżka miodu
 
- 1 łyżeczka cukru
 
- 1 łyżka masła
 
 Masło rozpuścić na patelni. Obsmażyć pieczywo na złoty kolor z dwóch stron. Banany pokroić na niezbyt cienkie plasterki. Skropić połową soku wyciśniętego z cytryny by nie ściemniały. Na patelnie wsypać cukier i wlać pozostały sok. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać wrzucić banany i 2-3 minuty podgrzewać. Następnie na przemian układać banany (najlepiej łyżką) z pieczywem. Polać miodem.
 
pyszne:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny pomysł na śniadanie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńo matulu... chce choć jednego! :D
OdpowiedzUsuń