środa, 31 października 2012

Makaron z kurczakiem i rukolą

Pierwsza wersja mojego ulubionego działu kulinarnego- makaronów.
Jeść mogę je z wszystkim i do wszystkiego: na ciepło i zimno, słodko i pikantnie



Składniki:
- 200 g makaronu u mnie elichie, czyli popularne świderki
- pojedynczy filet z kurczaka
- garść rukoli
- mała papryka czerwona
- przyprawy:sól, pieprz, słodka papryka, curry, suszona bazylia
-oliwa z oliwek

Wykonanie:
Filet pokroić w paski i obsmażyć do zrumienienia na oliwie z oliwek. Paprykę pokroić w paski i dodać do kurczaka. Przyprawić ulubionymi przyprawami. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć i przenieść na patelnię. Dodać rukolę tuż przed podaniem, ponieważ pod wpływem ciepła będzie się ,,rozmiękać".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz