Składniki:
- 300 g mielonego mięsa wołowego
- opakowanie mini mozzarelli
- sól
- pieprz
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 1 jajko
- 4-5 łyżek bułki tartej
- 1 łyżka papryki słodkiej
- olej do smażenia
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, paprykę i bazylię. Wszystko dokładnie ze sobą ,,wygnieść". Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest bardzo lepka dodać dodatkową ilość bułki tartej. Mozzarellę odsączyć z zalewy. Z masy mięsnej formować pulpeciki, a w środku umieścić po jednej kulce mozzarelli. Obtoczyć dokładnie ser, aby podczas smażenia nie wyciekł. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pulpeciki, aż się zrumienią.
rzeczywiście bardzo smaczna niespodzianka:) lubie mozzarelle
OdpowiedzUsuń