Składniki:
PASTA JAJECZNA
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- młody szczypiorek
- sól, pieprz
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo ok. 7 minut. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Ugotowane jajka obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
PASTA Z RZODKIEWKĄ
- 100 g kremowego twarożku
- 3 małe rzodkiewki
- szczypiorek
- sól, pieprz
Twarożek dobrze wymieszać z miseczce, aby stał się puszysty i aksamitny. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w słupki. Do twarożku dodać rzodkiewki i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli twarożek jest bardzo gęsty można dodać łyżeczkę mleka.
Pyszne takie pasty :)
OdpowiedzUsuńbiorę jajeczną;)
OdpowiedzUsuń