Składniki:
- 2 duże plastry dowolnej szynki
- 4 małe jajka
- 0,5 czerwonej papryki
- 5 łyżek mrożonego groszku
- 2 plastry żółtego sera
- sól
- pieprz
- masło do smarowania foremek
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Ser także pokroić w kostkę. Jajka roztrzepać na jednolitą masę. Dodać paprykę, groszek, ser i przyprawy. Dwie foremki wysmarować masłem. Każdą wyłożyć plastrem szynki. Wlać masę jajeczną do 3/4 wysokości foremki. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut, aż jajka wyrosną i zetną się. Ostrożnie wyciągnąć jajka z foremki lub jeść prosto z niej.
Ale fajnie to wygląda:) i na pewno jest bardzo smaczne, uwielbiam jajka we wszystkich kombinacjach;)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń