CIASTO:
- 1 szklanka mleka x 2
- 1 szklanka mąki pszennej x 2
- 0,5 szklanki wody x 2
- 1 jajko x 2
- 1 łyżeczka cukru pudru x 2
- 5 łyżek kakao ( dodatkowo, aby przyrządzić ciasto ciemne)
- olej do smażenia
- kostka chudego twarogu
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Przygotować dwa rodzaje ciasta:jasne i ciemne. W pierwszej misce zmiksować wszystkie składniki ciasta na jednolitą, lejącą masę. Aby uzyskać ciasto ciemne w drugiej misce przyrządzić znów ciasto jasne i dodać kakao. Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, nalać porcję jasnego ciasta następnie z ciasta ciemnego zrobić kilka zawijasów, aby powstał dwukolorowy wzór. Kolory ciast można dowolnie mieszać.
Twaróg rozgnieść widelcem w miseczce, dodać mleko, cukier i cynamon. Farsz nakładać na usmażone naleśniki i zwijać w ruloniki.
o rety ale pysznie wyglądają...mmm! skąd masz takie piękne truskawy? :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak smaczne naleśniczki ,z serem najpyszniejsze ;d
OdpowiedzUsuńUwielbiam każde naleśniki!
OdpowiedzUsuńnaleśniki uwielbiam, ubóstwiam i kocham za smak, a Twoje dodatkowo za te obłędne czekoladowe wzorki :)
OdpowiedzUsuńale jak pięknie podane! ;)
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentują na truskaweczkach :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bajecznie ;D
OdpowiedzUsuńSą bardzo bardzo pyszni.
OdpowiedzUsuń