- 1 podwójny filet piersi kurczaka
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 5 łyżeczek curry
- 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- sok z połowy cytryny
Filety z kurczaka oczyścić i pokroić w paseczki. Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać jogurt naturalny z curry, papryką pieprzem i solą. Kurczaka przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Wycisnąć sok z połowy cytryny. Owinąć folią spożywczą i chłodzić przez 5-6 godzin lub przez noc. Zamarynowanego kurczaka smażyć na łyżce oliwy z oliwek. Podawać z ryżem lub kuskusem.
Za fajne przepisy i włoską kuchnię...
OdpowiedzUsuńNominuję Twój blog do liebster blog.
Zapraszam do siebie.Pozdrawiam Marta