Przy zimnym piwie...
W upalny wieczór...
Przy dobrym filmie ;)
W upalny wieczór...
Przy dobrym filmie ;)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 10 dag żółtego sera
- 10 dag salami
- suszona bazylia
- 3 łyżki ketchupu
- żółtko
Ciasto rozłozyć na blacie. Posmarować ketchupem, posypać bazylią. Płat podzielić na 3 lub 4 części krojąc wzdłuż ciasta ( szerokość pasów w zależności od średnicy salami). Na każdej części ułożyć na całej długości plasterki salami i żółty ser. Pasy zrulować dokładnie ściskając ciasto. Rulony podzielić nożem na roladki. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
mniam!:) proste a i każdy lubi:)
OdpowiedzUsuń