Coś dla roślinożerców.
- 1 woreczek kaszy jęczmiennej
- 200 g pieczarek
- 1 duża biała cebula
- 1 jajko
- bułka tarta ok. 3 łyżki + panierowanie
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (20 minut w wrzątku). Odcedzamy i odstawiamy kaszę do wystygnięcia. Pieczarki i cebulę kroimy na kostkę. Smażymy na patelni, aż z pieczarek wyparuje woda. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wystudzoną kaszę łączymy z jajkiem, usmażonymi pieczarkami z cebulką i bułką tartą. Dokładnie łączymy. Formujemy kotlety. Każdy panierujemy dodatkowo w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz