- szklanka mleka
- szklanka mąki
- 0,5 szklanki wody
- jajko
- sól
- łosoś wędzony
- opakowanie mrożonego szpinaku
- kula mozzarelli
- olej do smażenia
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być dość płynne. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i smażymy cienkie naleśniki, które odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Rozmrożony szpinak odciskamy dokładnie i rozprowadzamy na każdym naleśniku. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do szpinaku. Naleśniki składamy na 4 części, posypujemy rozdrobnioną mozzarellą i zapiekamy w piekarniku póki ser się nie rozpuści .
Łosoś, szpinak i mozzarella to idealne połączenia :) Dotychczas jadłam je tylko z makaronem, ale pokusze się niebawem także i o naleśniki.
OdpowiedzUsuń