- 4 łyżki cukru
- 2 jajka
- 6 łyżek maki pszennej
- 1 łyżka kakao
- śmietana kremówka
- ulubiony dżem np. wiśniowy
- cukier puder
Cukier i jajka utrzeć na puszystą, białą masę. Do masy przesiać mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Masę wykładać łyżką na pergamin formując placuszki. Piec w piekarniku w 200 stopniach przez około 8 minut- ciasto musi być sprężyste. Pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić z odrobiną cukru pudru. Za pomocą rękawa cukierniczego i dowolnej końcówki na brzeg każdego placuszka nakładamy śmietanę. W środek placuszka nakładamy dżem. Przykrywamy drugim placuszkiem, który oprószamy cukrem pudrem.
aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Szana!