Składniki:
- 1 paczka podłużnych biszkoptów
- 200 g serka mascarpone
- 150 g mrożonych owoców leśnych
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- biała i ciemna czekolada do dekoracji
Owoce rozmrozić i zmiksować z serkiem mascarpone. Dodać łyżkę cukru pudru i cukier wanilinowy. Odstawić do schłodzenia.
Wycisnąć do miseczki sok z pomarańczy i dodać łyżkę cukru pudru .Wymieszać. Biszkopty maczać w soku i układać blisko siebie na talerzu. Posmarować warstwą masy owocowej Ułożyć drugie piętno deseru znów maczając biszkopty w soku i smarując je masą. Wierzch ozdobić wiórkami czekolady i kilkoma owcami. Odstawić na 30 minut do lodówki.
świetny pomysł na tiramisu:)
OdpowiedzUsuńbardzo ładnie to wygląda:) i apetycznie!
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:) i pewnie tak smakuje :)
OdpowiedzUsuń