CIASTO:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1 łyżeczka soli
- pojedynczy filet piersi kurczaka
- 2 czerwone papryki
- 10 dag pieczarek
- 1 cebula
- starty cheddar
- sól
- pieprz
- papryka słodka w proszku
Ciasto przygotowujmy zgodnie z przepisem
Papryki przypiec w piekarniku lub nad palnikiem aby skórka się przypaliła i zmarszczyła. Skórkę obieramy a paprykę kroimy w drobną kostkę. Piersi oczyszczamy, kroimy w kostkę, smażymy na teflonowej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem podsmażamy. Pokrojone pieczarki także podsmażamy na patelni tak długo, aż cała woda wyparuje.Następnie kurczaka, paprykę i pieczarki mielimy w mikserze, niezbyt drobno.
Wykrojone krążki wypełniamy farszem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut do czasu wypłynięcia.
Podajemy posypane ostrym cheddarem lub innym ulubionym serem.
Ale pomysłowe:) nie jadłam takich jeszcze, a bardzo chętnie wypróbuję, bo apetycznie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł ;d
OdpowiedzUsuń