CIASTO:
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki mąki
- 1 opakowanie budyniu truskawkowego
- 2 jajka
- 1 łyżka maku
- olej do smażenia
- 1 opakowanie serka waniliowego
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 50 g mrożonych owoców leśnych
Mąkę, proszek budyniowy, jajka i mleko zmiksować na gładkie ciasto. Dodać łyżkę maku. Smażyć na rozgrzanym oleju naleśniki. Odsączyć nadmiar oleju ręcznikiem kuchennym.
Serek waniliowy wymieszać z cukrem wanilinowym. Owoce mrożone podgrzać w garnuszku lub mikrofalówce.
Każdy naleśnik wypełnić serkiem, zwinąć w rulon i podawać z gorącymi owocami.
Wyglądają fantastycznie! :) Kiedyś robiliśmy naleśniki z ciasta opartego na pomarańczach - polecamy!:)
OdpowiedzUsuńile wyszło naleśników z podanego przepisu? ;]
OdpowiedzUsuńZ podanych proporcji wyszło 5 naleśników (patelnia 21 cm)
Usuńjakie fajne i ten kolorek cudny !! pychotka ;D
OdpowiedzUsuń