Składniki:
- 250 ml jogurtu greckiego
- 2 łyżki musztardy dijon
- 1 łyżeczka miodu
- 1 podwójna pierś kurczaka
- sól
- pieprz
- 3 szklanki płatków kukurydzianych
- oliwa z oliwek
Jogurt wymieszać z musztardą i miodem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka pokroić na szerokie paski. Marynować w jogurcie i musztardzie przez co najmniej 1 godzinę (schłodzić w lodówce).
Płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Za pomocą tłuczka rozdrobnić płatki.
Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczać dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić delikatnie oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
O jak pysznie!
OdpowiedzUsuń