Może i robaki.
Może i kurczak.
Każdy wie swoje.
:)
Każdy wie swoje.
:)
Składniki:
- 15 dag krewetek tygrysich
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- przyprawa India Bombay Masala
- olej do smażenia
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
Krewetki dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Jajko rozbełtać w miseczce. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Krewetki oprószyć solą, pieprzem i odrobiną przyprawy India. Każdą krewetkę zamoczyć w jajko, następnie w bułce tartej. Smażyć krewetki na złoty kolor na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Ketchup i majonez wymieszać i podawać do krewetek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz