Jak słońce...
Już coraz bledsze..
- 3 brzoskwinie
- 100 ml śmietany kremówki
- 3 łyżeczki migdałów w płatkach
- 4 łyżeczki miodu
- 50 ml białego wina
- 2 łyżki masła
Brzoskwinie obrać ze skórki. Przepołowić. Wydrążyć pestkę.Połówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić winem, polać miodem i nałożyć wiórki masła na każdą z połówek. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Śmietanę ubić na sztywno. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Brzoskwinie udekorować śmietaną, migdałami. można dodać czekoladę i dodatkową porcję miodu.
Mniam, pyszny, owocowy deser:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuńMmm... pychotka :) Z chęcią bym się poczęstowała. Świetny pomysł na deser - prosty, a jednocześnie nieoczywisty :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńależ one musiały wspaniale smakować :D
OdpowiedzUsuń