Na rozgrzanie.
Ciepłe jabłko.
Ciepłe jabłko.
Składniki:
- 50 g biszkoptów
- 20 g masła + 1 łyżka
- 4 jabłka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka miodu
- 1 budyń waniliowy
- 0,75 szklanki mleka
Biszkopty zmielić blenderem na proszek.Odłożyć nieco do dekoracji. Masło rozpuścić. Dodać do biszkoptów i wymieszać. W salaterkach wyłożyć dno i schować do lodówki by spód nieco stwardniał.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Smażyć na łyżce masła z dodatkiem miodu i cynamonu, aż zmiękną.
Budyń przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu jednak zmniejszyć ilość mleka.
Jabłka wykładać na biszkoptowy spód, zalać budyniem. Posypać odłożonymi biszkoptami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz