Na początek listopada...
Składniki:
- 1 szklanka startej na małych oczkach dyni
- 1 szklanka startych jabłek
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 3 duże jajka
- 3/4 szklanki oleju
W misce połączyć składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę piernikową. Wymieszać.
W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, jajka, startą dynię i jabłka.
Połączyć ze sobą zawartości obu naczyń i przemieszać łyżką stołową, aby składniki się połączyły- nie miksować.
Wypełnić foremki do muffinek na 3/4 wysokości i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut aż pięknie wyrosną i się zrumienią. Można udekorować lukrem lub cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz