Rozpływam się...
I oby nie w boczki :)
I oby nie w boczki :)
Inspiracja:polki.pl
Składniki:
- 100 g czekolady deserowej
- 100 g mascarpone
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki śmietany kremówki
- 5 łyżek cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 łyzki likieru bananowego
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić na kąpieli wodnej. Gdy przestygnie ubić razem z serkiem mascarpone, jogurtem, cukrem i likierem. Osobno ubić śmietanę kremówkę. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku. Gdy przestygnie połączyć z czekoladową masą. Do masy dodać ubitą śmietanę i wymieszać. Przenieść do kieliszków i chłodzić w lodówce przez 3-5 godzin. Przed podaniem mozna ozdobić ulubionymi owocami :)
Haha!Co za przypadek!U mnie dziś też mus czekoladowy :)
OdpowiedzUsuńwygląda jak kotek z uszami (truskawka) i z wąsami (wstążeczka).
OdpowiedzUsuńTakie proste desery sa najlepsze!
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda! ;) Uwielbiam taki mus, a w wersji z likierem bananowym musi być naprawdę pyszny :)
OdpowiedzUsuńO mamuniu, ależ to musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuń