Banalne.
Znak lata.
Słoneczne.
Znak lata.
Słoneczne.
- 500 g młodych ziemniaków
- pęczek koperku
- czosnek w płatkach
- sól
- oliwa z oliwek
Ziemniaki dokładnie umyć i oskrobać (jeśli mają delikatną skórkę można oczyścić tylko szczoteczką). Gotować w osolonym wrzątku przez 15-20 minut, aż zmiękną. Odcedzić. Smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek do zrumienienia. Koperek posiekać. Posypać ziemniaczki koperkiem i przyprawić czosnkiem.
Ziemniaczki zawsze młode :) Fajnie by było...
Alphaville- Forever Young
http://www.youtube.com/watch?v=t1TcDHrkQYg
młode, młode-cuuudo <3 mam dzisiaj właśnie po raz 1szy na obiad ;D
OdpowiedzUsuńHmm... tego pomysłu z czosnkiem nie znałem. Będę musiał spróbować. Wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam również do siebie na kulinarnyblog.pl
takie są najlepsze, przez cały rok nie jem ziemniaków ale takich to nie odpuszczę:)
OdpowiedzUsuńJutro będą u mnie na obiad:)
OdpowiedzUsuń