Aromatyczny zapach.
Delikatne.
Miękkie...
Delikatne.
Miękkie...
Inspiracja: przepisy.pl
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- duży pęczek koperku
- 1 l bulionu warzywnego
- 0,5 szklanki mleka
- 2 łyżki śmietany 12%
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Mięso przenieść do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie połączyć. Masa powinna być dość zwarta. Formować małe klopsiki. Obsmażyć na złoto na rozgrzanej oliwie z oliwek. Bulion zagotować. Dodać obsmażone klopsiki. Gotować około 15 minut.
Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do gotujących się klopsiki. W misce wymieszać mleko, śmietanę i mąkę. Wlewać powoli do bulionu ciągle mieszając, aż sos się zagęści.
Meat loaf- Anything for love
(Meat loaf- tł. klops)
źródło:http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/meat-loaf
źródło:http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/meat-loaf
pyszny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuń