Kurczak ,, na okrągło".
Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 0,5 papryki czerwonej
- 0,5 papryki zielonej
Paprykę oczyścić, pokroić w kwadraty.
Pierś zmielić w maszynce lub rozdrabniaczu. Dodać jajko, sól, pieprz do smaku i bułkę tartą ( w takiej ilości, aby masa była zwarta, niezbyt lepka). Formować małe pulpeciki.
Pulpeciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ponabijać na przemian z papryką na patyczki. Podawać z sosami.
smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog Award :)
OdpowiedzUsuńWięcej informacji tutaj: http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/blog-award.html
Pozdrawiam serdecznie! :)))))
Smakowite szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńMmmm...pyszka:-) zrobie takie na obiad.:-)
OdpowiedzUsuń