Szybkie danie na rozgrzanie.
- 500 g mięsa wołowego mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chilli
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1 papryka czerona
- 0,5 puszki czerwonej fasolki
- 0,5 łyżeczki chilli w proszku
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka soku z limonki
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Cebulę i czosnek oczyścić i drobno pokroić. Dodać chilli w proszku, chwilkę podsmażyć. Następnie dorzucić mięso. Gdy się zrumieni dodać pomidory, pokrojona papryczkę chilli i zwykłą. Dusić wszystko razem przez 10-15 minut. Na koniec dodać fasolkę, cynamon, sok z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
bardzo lubię to danie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńubóstwiam chilli con carne - na takie chłody jest idealne. Uwielbiam je na bardzo ostro, ale doprawiam je sobie na talerzu tak na pikantno, bo mąż z kolei woli łagodniejsze.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
Monika