Trudno dostać w naszych sklepach wszystkie gatunki morskich przysmaków. Często są one nieświeże lub dostępne za cenę zwalającą z nóg. Niestety alternatywa jaka nam pozostała to mrożone produkty, ale uważajmy, bo i te dzielą się na gorsze i lepsze.
- mieszanka ulubionych owoców morza (omułki, krewetki tygrysie, ośmiornica)
- makaron ( np. z czosnkiem niedźwiedzim)
- oliwa z oliwek chilli
- sól morska, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i zahartować zimna wodą. Mieszankę owoców morza wrzucamy na rozgrzana delikatnie patelnie. Przykrywamy pokrywka na 3 minuty. Gdy omułki zaczną się otwierać zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze 5 minut. Dodać przyprawy. Odcedzony makaron wrzucić na patelnię i dobrze wymieszać. Przyprawić. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz