Lepsza wersja jajecznicy, ale równie szybka i łatwa!
Akurat w tym zestawieniu omlet trafił na stół jako kolacja :)
Akurat w tym zestawieniu omlet trafił na stół jako kolacja :)
Składniki:
- 2 jajka
-rukola
- ser feta
- kilka suszonych pomidorów
- kapary
-sól i pieprz
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy aby napowietrzyć masę. Mieszamy z żółtkami i przyprawiamy. Fetę kroimy w kostkę, pomidory w paseczki i rozdzielamy rukole na mniejsze części. Na patelnie wylewamy masę jajeczną. Gdy boki zaczną się ścinać układamy na wierzchu pokrojone wcześniej składniki. Smażymy do momentu ścięcia się jajek. Można także włożyć patelnię na kilka minut do piekarnika jeśli mamy problem z związaniem się jajka ze składnikami. Smacznego!
Prosto i smacznie..
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/11/1010-liebster-award.html
jajka i rukola! najlepsze połączenie ever:)
OdpowiedzUsuńSuper! Mniam. :) U mnie też dziś był omlet.
OdpowiedzUsuń