Raz, dwa, trzy...
Wygrywasz ty!
Czyli Pani Ewa Konsek
Przepis i zdjęcie nadesłane przez Panią Ewę :)
Składniki:
200 g twarogu
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki miodu
1/4 łyżeczki cynamonu
2 żółtka
2 łyżki budyniu waniliowego
50 g suszonej żurawiny
4 średnie jabłka
cukier puder
Twaróg, sok z cytryny, miód, cynamon żółtka i budyń zmiksować na gładką masę. Dodać żurawinę, delikatnie wymieszać.
Z jabłek odciąć czubek, wydrążyć środek. Do jabłek nakładać masę serową, wierzch można posypać dodatkowo żurawiną.
Gotowe jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w
temperaturze 200 stopni. Na ostatnie 5-8 minut pieczenia do naczynia
włożyć także czubki jabłek. Gotowe oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Serdecznie gratuluję!
Dziękuję za wszystkie nadesłane zgłoszenia!
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń